Malediven surfen mee op klimaathype

En de president van de Malediven had weer een ludieke actie. Was zijn voorgaande actie nog een beetje realistisch met een bureautje in het water:


De nieuwe actie vond plaats in duikpak op een diepte van zes meter (u weet wel, die diepte van Al Gore)

Volgens de president bedreigt de zeespiegelstijging de eilanden, en dat is de schuld van de geindustraliseerde landen, dus die moeten met geld over de brug komen.

Wat is er aan de hand
Enkele jaren geleden heeft Nils-Axel Mörner de historische zeespiegelvariatie van de Malediven bestudeerd, en wat blijkt: 4000 jaar geleden heeft de zeespiegel hoger gestaan en de eilanden (die van levend koraal zijn gemaakt) waren gewoon meegegroeid:

Het echte probleem op de Malediven is overbevolking

Hoofdstad Malé
 
Een kwart van de bevolking woont op Malé, de bevolking is jong, 50% is in de vruchtbare leeftijd en met een oppervlakte van  5,7 km2 is de bevolkingsdichtheid 17884 inwoners per km2, drie keer zoveel als Den Haag. Die honderdduizend mensen gaan naar de WC en als er iets is waar koraal niet tegen kan is het rioolwater. Het koraal van Malé groeit niet meer mee vanwege de eigen vervuiling.

Hoe was het gezegde ook alweer? "De vervuiler betaalt"

zie ook
http://wattsupwiththat.com/2009/03/19/despite-popular-opinion-and-calls-to-action-the-maldives-is-not-being-overrun-by-sea-level-rise/

Dit bericht werd geplaatst in Hans Erren-2009-10 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Malediven surfen mee op klimaathype

  1. duikvakanties zegt:

    Leuk om te zien deze Actie! Past echt perfect bij mijn eigen duikervaringen in de Malediven. Duiken is gewoon een onderdeel van deze mooie plek op aarde. http://www.themaldiver.nl/

Reacties zijn gesloten.