Tien, tien!

 
Vandaag is de dag van de grote 10:10 campagne met een spetterende evangeliserende sjo op TV vanavond, om de twijfelaars over de streep te krijgen van het ware geloof.  Een bijgeloof kun je herkennen aan het gegeven dat het je een prettig gevoel geeft, maar dat het in de praktijk niets uitmaakt: een beetje als niet onder een ladder doorlopen op vrijdag de dertiende.

Het valt op dat het meerendeel van de adviezen van de 10:10 campagne gaat over electriciteitsbesparing. Nu heb ik al een paar jaar zo’n handige schakelaar bij mijn hifi-apparatuur waarmee in een keer alle rode lampje uit gaan.  Altijd een nobel streven om je uitgaven te beperken, zij het dat in het regeerakkoord staat dat er een extra heffing op de energierekening gaat komen. Dus die stroomrekening blijft gewoon stijgen.

Als het om de CO2-uitstoot gaat kun je beter gewoon een atoomstroom-abonnement nemen, dan weet je zeker dat het geld goed terecht komt, en dan kun je ook nog zonder schuldgevoel dat extra electrische kacheltje in de winter bijzetten als er weer een elfstedentocht wordt gereden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Tien, tien!

 1. Matthijs zegt:

  laatste stuiptrekkingen van een een geloof dat verdwijnt.

  zodra de extreem koude winter weer voorbij is, gelooft niemand er meer in.

 2. De woedende kok zegt:

  Om u een idee te geven welke kant het uit gaat. Hier in Duitsland betaalt de gewone sterveling:
  tot 15.000 kWh 19,70 Ct/kWh ex. BTW (19%).

  Als je nou heeeeel “groen” leeft, al je pc’s de deur uit gedaan hebt, poept in het donker en de hele dag met een trui aan onder de wol en bij kaarslicht het verzameld werk van J. Stalin leest wordt die inspanning beloond met een kWhprijs van zegge en schrijve 28,70 Ct/kWh ex. BTW.

  U komt hiervoor in aanmerking als u niet meer dan 300 kWh verbruikt.

  Als ik eens zin heb zal ik u hier een keer het verhaal vertellen van de dolkomische capriolen van een groen samenlevingsverband hier in het dorp.

  Ik verzeker u, klimaatgekte kan ook heel leuk zijn zonder ontploffende kinderen.

 3. harold zegt:

  Volgens Richard North verdwijnt Man-Made Global Warming van de kaart en wordt biodiversiteit het 'nieuwe' angstverhaal…
  Hieronder een interview uit 1972 met Maurice Strong. Vervang Stockholm door Kopenhagen of Cancun, update de onderwerpen en het is een heel actueel verhaal. 4. Goed gezien, harold, het probleem biodiversiteit rukt weer op. Er is al een taskforce:
  "De Taskforce is op 23 januari 2009 ingesteld in opdracht van verschillende ministeries (). De opdracht vloeit voort uit het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2007) en de door de IUCN NL geinitiëerde oproep van Leaders for Nature.”
  Maar biodiversiteit is nooit weg geweest, sterker: dat was de start van de groene beweging.
  De IUCN is een van de eerste natuur-organisaties, verwant met WWF. Julian Huxley was bij oprichting van beide, hij was voor eugenetica en bevolkingsbeperking. Prins Bernhard en prins Philip deden ook mee. Zij waren anti-mensheid, anti-welvaart en elitair. Strong is een vip in dat circuit.
  Uitstervende dieren doen het altijd goed, maar het was niet eng genoeg. Zie deze video http://www.larouchepac.com/node/10018. Hoog tijd dat deze achtergrond naar voren komt.

Reacties zijn gesloten.