"Klimaat is erger dan terrorisme voor toerisme"

Nieuwe IJstijd in Londen


Weer wat luie journalistiek van de Telegraaf die gewoon een persbericht hebben overgetikt:

Klimaatverandering

Volgens Rashid en Robinson leiden de soms opgeklopte mediaverhalen over terreurgevaar de aandacht af van een veel grotere dreiging voor het toerisme: namelijk de klimaatverandering en andere zware milieuproblemen.

Zo blijkt uit hun onderzoek dat de kans dat je als gevolg van kanker komt te overlijden bijna 13.000 keer hoger ligt dan de kans te sterven door een terreuraanval.

Daarnaast ligt ook het aantal doden dat valt als gevolg van aardbevingen, tsunami’s, orkanen en allerlei aan het milieu gerelateerde ziektes, zoals recent bij de kernramp in het Japanse Fukushima ook bleek, veel hoger dan het aantal doden als gevolg van welke terreurdaad ook.

De Britse studie is zeer recent in het International Journal of Tourism Policy gepubliceerd.

He wat?

  Kanker, aardbevingen en tsunamis ??

En in genormaliseerde orkaanschade is ook al geen trend te bekennen.

Terwijl we allemaal weten dat toerisme zelf veel schadelijker is dan veranderend klimaat:

 • Vervuiling van de bergtoppen,
 • verwoesting van koraal,
 • en zelfs de schimmel die huishoudt onder de zeldzame kikkers van Midden-Amerika:
 • Allemaal het direct gevolg van toerisme.

  ref:
  Tahir Rashid, Neil Robinson. Crisis and risks in tourism: death takes a holiday – debunking the myth of terrorism and its psychological impact on the tourism industry. International Journal of Tourism Policy, 2010; 3 (4): 348 DOI: 10.1504/IJTP.2010.040393

  oorspronkelijk persbericht:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2011/06/110607121041.htm

  Advertenties
  Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

  3 reacties op "Klimaat is erger dan terrorisme voor toerisme"

  1. JanWaalwijk zegt:

   Het is echt 1 grote Dawn of the Dead achtige zombie bende, niemand (in Nederland sowieso niemand die hier niet meeleest of schrijft) die zelf nadenkt, het niveau van de journalistiek is om te janken gewoon in dit land…aantal doden Fukushima….nul? En ik wist gewoon, ik wist het gewoon dat toen die domme doosch van de pvda beweerde dat de aardbeving in Haiti door klimaatverandering kwam dit ooit als consensus zou worden overgenomen door die zombies, tsunami's en aarbevingen komen door klimaatsverandering het staat in Nederlandse kranten dus?

  2. Turris zegt:

   De cijfers op zich zijn nietszeggend. De gemeenschappelijke deler is, dat angstverspreiding de basis is van de achterliggende politieke doelstellingen. Journaille werkt uitsluitend hype en angst versterkend, omdat er geen kritische journalistiek meer bestaat, slechts politiek journalistiek.

  3. De woedende kok zegt:

   Het hangt er maar vanaf waar je met je nering bent neergestreken. Ik legde onlangs uit dat IK gebeiteld zit voor de komende decennia. Warme sloebers hoeven niet zo ver meer te sturen om het subtropisch behaaglijk te hebben. Standgangers worden van de kust gespoeld en zullen en masse richting DWK gaan.
   Na het dramatische bericht hierboven moet dat dus zijn: zat, “gebeiteld zat”.
   Ja, ja mensen het is wat. Dacht deze proactieve ondernemer vorige week nog HET WARME GOUD in handen te hebben, nu kijk ik alweer in een diepe bouwput ten behoeve van tweehonderd extra hotelkamers voor opwarmingstoerisme die altijd leeg zullen blijven.Te Koop: klimaatschademonument.

  Reacties zijn gesloten.