Koud hè – Primula's in bloei in juli

Primula colossea in bloei in JULI


In de rubriek “weer is geen klimaat” een foto uit mijn eigen achtertuin van een bloeiende voorjaarsbloem de rode Primula colossea in JULI, samen met de gewone zomerbloeier de Gehoornde klaverzuring (Oxalis corniculata)

Afgelopen juli was zo koud, dat zelfs mijn primula’s al dachten dat het herfst was geworden en spontaan in bloei schoten.

Dit bericht werd geplaatst in Weer is geen klimaat en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Koud hè – Primula's in bloei in juli

  1. Hajo Smit zegt:

    Dat is nog eens een gedenkwaardige scoop! Achtergrond: http://www.knmi.nl/klimatologie/maand_en_seizoens

  2. In De Bilt is de gemiddelde temperatuur uitgekomen op ca. 16,1 °C, bijna twee graden onder het langjarig gemiddelde van 17,9 °C. In totaal zijn in De Bilt zeventien warme dagen geteld, zomerse en tropische dagen kwamen hier niet voor. Het normale aantal warme, zomerse en tropische dagen (maximumtemperatuur minstens resp. 20, 25 en 30 °C) bedraagt respectievelijk 22, 9 en 2. In het zuiden en oosten passeerde het kwik op 11, 12 en 28 juli nog wel de zomerse grens, in Maastricht werd 12 juli nog 28 graden gehaald.

    Landelijk gemiddeld scheen de zon ca. 160 uren tegen 212 uren normaal

  3. Leo180 zegt:

    Zoals te doen gebruikelijk slingerde het KNMI een eerste voorlopig overzicht over juli de wereld in dat binen de onzekerheidsmarges voor de zekerheid maar weer eens naar boven toe was afgerond. Inmiddels -als het voor de media al geen nieuws meer is- is het wat bijgesteld naar de waarheid. De gemiddelde temperatuur kwam uit op 15.9 °C (dus zonder dat "bijna"; dat klinkt al weer heel anders!), in totaal zijn in De Bilt (slechts) 16 warme dagen geteld.

Reacties zijn gesloten.