Eendjes voeren ook al slecht voor het klimaat

Net terug van een leuke vakantie in Zuid-Engeland. We bezochten de prachtige landschapstuin Stourhead waar elke bocht een prentbriefkaart is. Bij de ingang stond deze waarschuwing die ik de trouwe lezers van dit blog niet wilde onthouden: Eendjesvoeren is ook al slecht voor het klimaat.

Tenslotte nog wat impressies van deze gecultiveerde natuur. Het onderhoud van dit improductief stukje cultuurgrond biedt dagelijks werk aan 8 voltijds tuinlieden en vier vrijwilligers.Dit bericht werd geplaatst in Funny, Natuur en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Eendjes voeren ook al slecht voor het klimaat

 1. De woedende kok zegt:

  Behalve dan dat ik geen verband zie met klimaat lijkt het mij dat er wel plausibele argumenten staan in dat voederverbod.

 2. Hans Erren zegt:

  @DWK
  "Klimaat" wordt dus weer eens als kerstboom gebruikt om andere ballen in te hangen.

 3. Theo Wolters zegt:

  Eenden en ganzen eten toch gras en poepen dan in het water, waardoor het geeutrofieerd raakt?
  Wat slecht is voor de vissen en de schelpdieren, of de eenden nou brood of gras eten.
  Voor het gezonde water moet je dus de eenden doodschieten en opeten.

  De Woedende Kok zou er wel weg mee weten!

 4. De woedende kok zegt:

  Oh wacht eens even, het is dus andersom:

  “Volgens het rapport "Kwaliteit voor later" uit 2008 van het Planbureau voor de Leefomgeving van de Nederlandse rijksoverheid neemt het risico van eutrofiëring toe met de klimaatverandering.” (Wiki eutrofiering)

  Dus eenden doodschieten is maar de helft van het werk.
  Borst kort braden deglaceren met rode port, pootje konfijten, van het karkas trekken wij bekwaam een heerlijke consommé.

 5. LeClimatique zegt:

  Gister in het journaal een item over groene algen in Bretagne. vele stranden gesloten omdat deze een giftig gas afgeven. Als mogelijke oorzaak, het vele kunstmest dat de boeren daar gebruiken, welke via de rivieren in zee stroomt.

 6. Driemaal gelul dus. Want ook als ze geen brood eten, dat blijkbaar geen voedsel is voor de eenden, poepen ze wel in het water

  Blijkbaar kun je dus eendjes laten verhongeren door ze te voeden, maar dat zou dan juist tegen eutrofiering helpen omdat ze dan niet meer in het water poepen

  Dit is het proza dat je in een klimatocratische staat kan verwachten van overheidsinstanties

  Als ze iets schrijven is het tegendeel waar

 7. Ik mis nog een paar mooie windmolens om het geheel af te maken Hans…Ben je ook bij New Forest in de buurt geweest?

  @ Le Climatique: algen die een giftig gas afgeven???????? Het enige dat opkomt is H2S, dat bij rotting ontstaat maar dan komt dat niet uit de algen maar uit de decompositie door bacterieen van algen

  Kortom: het zal wel van ee milieuclub komen die tegen kunstmest is

  Algenbloeien zijn natuurlijke verschijnselen die af en toe voorkomen, voor ze die link met kunstmest kunnen leggen moet er wel een heel complex 10 jarig onderzoek worde opgezet

  andermaal zal het wel weer groen gelul zijn, wat sommige mensen niettemin keer op keer weer aanspreekt

 8. LeClimatique zegt:

  Rypke, "…Nieuw is het probleem zeker niet. Al ruim dertig jaar kampen de Fransen met de overlast die het gevolg zou zijn van overbemesting.". http://nos.nl/artikel/263270-stranden-bretagne-di

 9. Hans Erren zegt:

  @Rypke
  De enige windturbine op land die ik zag was in Reading naast de M4 (vlak bij European Centre for Medium-Range Weather Forecasts )

 10. T2000 zegt:

  Grappig zeg! Je mag de eendjes niet voeren omdat ze anders verslaafd raken aan brood.
  En iedereen moet zijn leven veranderen om climate change tegen te gaan, de eendjes niet meer voeren is daar onderdeel van…. En dit is geschreven door The National Trust? Mijn hemel, geen wonder dat er rellen zijn.

 11. Ook Boos zegt:

  Mijn Turkse buurman had recentelijk een Nijlgans te pakken. Smaakt goed, zei hij, ze krijgen hier goed te eten, gras en brood.
  Toen het beest gebraden was, heb ik een stuk mogen proeven.
  Sindsdien voer ik de nijlganzen ook brood.

 12. Pingback: Iedereen moet 10 kilo afslanken voor het klimaat

Reacties zijn gesloten.