Unicef heeft geen verstand van het klimaat

jazmin
Een opmerkelijk stukje in Trouw:

Kinderen van vandaag betalen rekening klimaatverandering

“Kinderen die vandaag opgroeien, zullen het gelag betalen voor de opwarming van de aarde, waarschuwt Unicef in een nieuw rapport. Ook de kinderen in het rijke Westen zullen de gevolgen ondervinden. .

De klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen waar kinderen over de hele wereld vandaag mee te maken krijgen, zegt Unicef in een nieuw rapport. De gevolgen van die klimaatopwarming zijn niet langer een vaag probleem in de verre toekomst, maar zullen de kinderen treffen die nu geboren worden. Een kind dat vandaag ter wereld komt, is 37 in 2050, als de ergste gevolgen van de klimaatverandering voelbaar zullen zijn, zegt Unicef.”

Even graven en wij vinden de bron van deze claim: Een rapport van Unicef UK (hier te downloaden) geschreven door Jazmin Burgess, die zichzelf op haar blog verkoopt als “the Climate Change Policy and Research Officer at UNICEF UK.”

Wat Jazmin niet weet, is dat economische groei leidt tot gezondere kinderen en dat industrialisering leidt tot welvaart: ouders kunnen meer uitgeven aan hun kinderen als ze een baan hebben. Misschien is ze nog misleidt door het Marxistische waandenkbeeld van Verelendung, want zelfs in de laat- 19e-eeuw steeg de welvaart en levensverwachting in het Verenigd Koninkrijk veel sneller dan de ellende. Karl Marx had niet door dat het op het platteland veel erger was dan in de stad waar hij met zijn riante pensioen dikke boeken kon schrijven.

Klimaatmaatregelen echter leiden tot een afremming van de economische groei een stijging van de graanprijs in Mexico omdat het graan wordt verstookt tot biodiesel waardoor kinderen verhongeren.

Lees Matt Ridley, The Rational Optimist over de toenemende levensverwachting door economische groei en dus gezondere kinderen door industrie.

Het gaat steeds beter voor de kinderen.

Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.