Al Gore: Zes Meter

Al Gore liet het zeeniveau in zijn film zes meter stijgen

ZES METER

…maar Amersfoort kwam maar niet aan zee

omdat hij de Utrechtse Heuvelrug in Dordrecht had liggen.

Ach foutje, moet kunnen.

Ja die zes meter ook…

Kijk, dit vond de deltacommissie:

en dat was al overdreven.

Welcome in Holland Mr Gore!

Dit bericht werd geplaatst in Hans Erren-2008-10 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Al Gore: Zes Meter

 1. Luna zegt:

  Die man irriteert mij mateloos. En iedereen loopt er achteraan als een kip zonder kop.
  Nou, niet iedereen dus…
  Groet,

 2. peebee zegt:

  Al Gore en de Nobelprijs.
  The joke of the century. Je kunt die prijs gewoon kopen, blijkbaar.

 3. Luna zegt:

  peebee, helemaal met je eens!
  Het enige waar ze nog niet "het beste" in waren was het milieu. Dat hebben ze binnen een jaartje gefikst en ondertussen blijven het de grootste grootverbruikers die er zijn. Kots!

 4. Henk Daalder zegt:

  Jullie snappen geen van allen wat hij bedoelt.
  Ook de vergelijking met de onzin van de deltacommissie gaat daardoor fout.
  Gore zij: "als" al het isj op groenland smelt, dan stijgt de zee 6 m en dat zou "dit" voor nederland betekenen. Het filmpje dat hij daarbij toont, beslaat een periode van wellicht 1000 jaar.
  Jullie fout is dat je dan kennelijk aanneemt het smelten van al het gropenlandse ijs een een paar weken gebeurt.
  Dat groenlandse ijs smelt heel langzaam, het IPCC gaat uit van ca 1000 jaar, als de temperatuur in een sprong warmer zou worden. In werkelijkheid gaat de temperatuur op ene neer, met een stijgende trend. En die trend doet er 100den jaren over.
  En de stijgsnelheid is sterk afhankelijk van wat wij als mensen doen om de CO2 uitstoot te reduceren.
  Daarom is klimaatbeleid en de versnelde overgang op duurzame bronnen, zoals windenergie nuttig.
  De Delta commissie is helemaal schandalig bezig, die mag voor d=onze corrupte CDA regering wat motivatie voor extra beasting geld voor nedrlandse aannemers regelen.
  Specialisten hebben al vorig jaar veklaard dat onze zeewering hoog genoeg is om de ergste zeespiegel stijging tot 2080 aan te kunnen.
  Gewoon onderhoud is dan al voldoende.
  1 m hogere zee kan onze zeewering best aan. Dat krijgt hij nu al bij elke vloed over zich heen, geen enkel punt.
  Om nog zekerder te stellen dat de duinen niet te veel afkalven kan het strand verbreed worden.
  ook daarvan hebben warterbouwkundigen al aangegeven dat 100 meter breed zat is.
  maar d eDelta commissie wil 1 kilometer.
  Niet voor de extra veiligheid, maar om de strantent en andere horeca ondernemers dar dan meer kunnen verdienen. Zij zaten in de commissie.
  Vandaar dat de Delta commissie op en top nederlandse corruptie was. Geregisseerd door het cda.

 5. Hans Erren zegt:

  @Henk
  Al Gore speculeerde wel degelijk op een stijging van zes meter in een eeuw, al zei hij het niet met zoveel woorden. Hij baseerde zijn filmpje op het werk van klimaatwetenschapper Jim Hansen (Al Gore heeft een bachelorgraad Politicologie):http://yaleglobal.yale.edu/display.article?id=8305
  Global warming, arctic ice melt and rising oceans will shrink nations and change world maps
  Jim Hansen
  YaleGlobal, 19 October 2006

  The business-as-usual scenario, with 5 degrees Fahrenheit global warming and 10 degrees Fahrenheit at the ice sheets, would certainly lead to their disintegration. The only question is when the collapse will begin. The business-as-usual scenario, which could lead to an eventual sea level rise of 80 feet, with 20 feet or more per century, could produce global chaos, leaving fewer resources with which to mitigate the change in climate.

  "20 feet" is zes meter….Reactie is geredigeerd

 6. martin zegt:

  @Henk Daalder:
  Wij snappen het allemaal (weer) niet. En Al Gore is Nobel prijs winnaar.
  ah.. vandaar dat hij als enige in de wereld voorspellingen kan doen van meer dan 100 jaar vooruit!
  Op basis waarvan denk hij die kennis dan te hebben? En waarom zijn alle voorspellingen van de afgelopen decenia dan niet uitgekomen? (IJstijd in 70, zure regen in 80, het spitsalarm afgelopen maandag).
  Vind het allemaal prima als mensen willen waarschuwen, en het is ook best wel vermakelijk hoor, al die propoganda, maar op dit moment werken we zo’n 2 maanden van de 12 maanden per jaar extra voor vadertje staat ivm mileu belastingen, terwijl er nog geen 2/12e van dat gecollecteerde geld wordt gebruikt om daadwerkelijk iets te doen tegen de vermeende gevolgen. Het is gewoon een prachtige melkkoe.
  Al gore? Bah!

 7. Hans Erren zegt:

  Martin,
  Zure regen was een echt probleem, of ben je de alarmfases van Rijnmond al vergeten?
  Ik heb nu weer korstmossen in mijn achtertuin die er in de jaren 70 echt niet waren.

 8. Allchemie zegt:

  Hans,
  De zure regen maffia beweerde (zonder deugdelijke wetenschappelijke onderbouwing overigens)dat ten gevolge van de zure regen rond 2000 alle bossen in Nederland zouden zijn verdwenen.

 9. Hans Erren zegt:

  Inderdaad de voortekenen waren er, maar sindsdien is de zwaveluitstoot (de belangsrijkste bron van zure regen) vrijwel stopgezet.
  Je kunt de zwavelinvloed nog steeds in de jaarringen terugvindenTemporal instability in tree-growth/climate response in the Lower Bavarian Forest region: implications for dendroclimatic reconstruction

  Klik om toegang te krijgen tot WilsonandElling2004.pdf

 10. Allchemie zegt:

  Het afsterven van naaldbossen gebeurde in de jaren 80 ook in gebieden die niet te lijden hadden onder zure regen, en het herstel van de bossen trad al in bijna voordat de maatregelen goed en wel waren ingevoerd. Ecosystemen zijn om het zacht uit te drukken, nogal ingewikkeld, en het is tamelijk simplistisch om dit soort complexe processen vanuit een enkele parameter te willen verklaren. Wat dat betreft zijn er toch veel overeenkomsten met de huidige klimaat hype. Overigens, de grondlegger van de zure regen doctrine heeft al lang zijn voorspelling herroepen dat op korte termijn massaal afsterven van bossen zou optreden, dit vanwege het ontbreken van wetenschappelijk bewijs….

 11. Hans Erren zegt:

  Het afsterven van naaldbossen gebeurde in de jaren 80 ook in gebieden die niet te lijden hadden onder zure regen, en het herstel van de bossen trad al in bijna voordat de maatregelen goed en wel waren ingevoerd.
  Heb je daar misschien een referentie van? En wie is die "grondlegger van de zure regen doctrine"?

 12. allchemie zegt:

  De aanjager van de grootschalige discussie over zure regen was de bodemkundige Bernard Ulrich. Begin jaren 80 beweerde hij dat het afsterven van grote grote bosgebieden in Duitsland veroorzaakt was door de de zure regen.
  In het artikel: The air pollution/forest decline connection: The "Waldsterben" theory refuted" van Kandler wordt de hypothese dat het afsterven van bossen begin jaren tachtig veroorzaakt werd door luchtverontreiniging, aan een kritische analyse onderworpen.

 13. Hans Erren zegt:

  Bedankt! Ik zal het eens doorlezen, hier is een http://www.fao.org/docrep/v0290e/v0290e07.htm
  ref:
  Kandler, O, 1993, The air pollution/forest decline connection: The "Waldsterben" theory refuted, Unasylva – No. 174 – Forest resources assessment, An international journal of forestry and forest industries – Vol. 44 – 1993/3, FAO
  Inderdaad, uit http://www.fao.org/docrep/v0290e/v0290e0j.gif blijkt dat het probleem in 1983 was opgelost, trouwens ook uit figuur 6 van http://www.eeo.ed.ac.uk/homes/rwilson6/Publications/WilsonandElling2004.pdfReactie is geredigeerd

 14. curvedwater zegt:

  Henk daalder,
  ..en die "6" blijft maar terugkomen:http://www.algemene-energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=12291

Reacties zijn gesloten.